Mūrniece iesniedz atlūgumu, Repše to nepieņem (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paužot neapmierinātību ar iekšlietu ministra Māra Gulbja (JL) ieceri pārcelt citā amatā Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāru Juri Rekšņu, ministrijas parlamentārā sekretāre Linda Mūrniece (JL) janvāra beigās premjeram Einaram Repšem (JL) iesniegusi atlūgumu.

Ministru prezidents viņas atlūgumu nav pieņēmis. Līdz ar to Mūrniece, kas ir Saeimas deputāte, turpina darbu arī IeM parlamentārās sekretāres amatā. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais IeM parlamentārās sekretāres iesniegums, Mūrniece norāda, ka turpmāko darbu IeM uzskata par neiespējamu, jo publiski izteikusi pretēju viedokli iekšlietu ministram par valsts sekretāra pārcelšanu citā amatā. Gulbja ieceres Mūrniece novērtējusi kā iekšlietu ministra neuzticības izteikumu viņai kā IeM amatpersonai. Parlamentārā sekretāre atgādina, ka tieši viņa ieteikusi Rekšņas kandidatūru valsts sekretāra amatam. Mūrniece lūdza viņu atbrīvot no parlamentārā sekretāra pienākumiem ar 2.februāri. Šodien Mūrniece aģentūrai LETA sacīja, ka arī pašreizējās izmaiņas IeM vadībā viņai nešķiet pareizas, jo tās nekādā veidā neveicina stabilitāti IeM. Pēc parlamentārās sekretāres domām, būtu jāanalizē iekšlietu sistēmā vēl veicamie darbi un nākamajam iekšlietu ministram jānodod strādātspējīga un stabila sistēma. Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar premjeru Repši Rekšņa nolēma iesniegt atlūgumu un turpmāk vairs nestrādāt iekšlietu sistēmā. Sākotnēji Rekšņam, kuram ir konflikts ar iekšlietu ministru, tika piedāvāts rotācijas kārtībā ieņemt amatu Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Gulbis no 10.februāra par IeM valsts sekretāra vietas izpildītāju iecēlis ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktoru, valsts sekretāra vietnieku Kārli Trautmani. Repše pagājušajā nedēļā paziņoja par valdības demisiju. Saeimā pārstāvētās partijas sākušas konsultācijas par iespējām izveidot jaunu valdību.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu