Vīķe-Freiberga gandarīta par virsnieku balles tradīcijas turpināšanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, uzrunājot Nacionālo bruņoto spēku virsniekus gadskārtējā virsnieku ballē Rīgas Latviešu biedrības namā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pauda gandarījumu par šīs tradīcijas turpināšanos.

Kā informēja Valsts prezidenta preses dienestā, prezidente ļoti pozitīvi vērtē to, ka Latvijas pirmās brīvvalsts laikā iedibinātā virsnieku gadskārtējās balles tradīcija turpinās un pēdējo gadu laikā "vēršas plašāk, vērienīgāk, skaistāk un jautrāk". Prezidente novēlēja, lai virsnieku balle "atkarotu savas pozīcijas kā viens no spožākajiem notikumiem Latvijas sabiedrisko notikumu kalendārā". Vīķe-Freiberga pauda lepnumu par valsts bruņotajiem spēkiem, to vadību un virsniekiem. "Jūs, virsnieki, pārstāvat savu valsti gan tautas, gan savu karavīru priekšā, gan arvien vairāk arī savstarpējos notikumos - profesionālos, bet arī politiskās diskusijās un saskarē," sacīja prezidente. Viņa arī norādīja, ka virsniekam nepieciešams būt ne vien profesionālam, bet jāizprot arī politiskie procesi un jāmāk būt "mazliet diplomātam". "Ir jābūt spējīgam tikpat labi apgrozīties salonā kā kara laukā," sacīja prezidente, piebilstot, ka šajā ziņā virsnieku "kundzes un sirdsdāmas" ir liels atbalsts. Svētdien Latviešu biedrības namā notika jau 11.Nacionālo bruņoto spēku virsnieku balle, uz kuru bija aicināti aptuveni 800 cilvēki. Pirmā virsnieku balle notika 1992.gadā Rīgas pilī, taču vēlāk par tās tradicionālo norises vietu tika izvēlēts Latviešu biedrības nams. Kad tas tika remontēts, 1999.gadā virsnieki ballējās Mākslas akadēmijā, bet 2002.gadā, kad Latvija tika uzaicināta dalībai NATO, balle rīkota Latvijas Nacionālajā operā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu