Repše: Kalniņa turpmāka darbība KNAB tiks rūpīgi vērtēta . (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašreizējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka pienākumu izpildītāja Rūdolfa Kalniņa turpmāka darbība birojā tiks rūpīgi vērtēta, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Einars Repše.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs Kalniņam atteicies piešķirt pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai. Likumdošanā savukārt paredzēts, ka šāda pielaide valsts noslēpumu saturošai informācijai KNAB darbiniekiem ir nepieciešama. Repše atzina, ka "lieta ir juridiski sarežģīta". Premjers detalizēti vērtēs lietas materiālus, tiksies ar speciālistiem, lai konsultētos, un tad pieņems lēmumu. Latvijas Radio šodien premjeram nodeva agrākā Iekšlietu ministrijas Pilsonības un imigrācijas departamenta priekšnieka Inta Zītara atzinumu par Kalniņu, kurš departamentā strādājis no 1997. līdz 1998.gadam. Atzinumā teikts, ka Kalniņš "varbūt bija vidēji labs jurists, bet noteikti nebija augstas morāles cilvēks". Premjers pateicās par papildu informāciju, solot to nodot atbilstošām institūcijām izvērtēšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu