Par pensijas saņemšanu būs jāmaksā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dzirkstele.lv

Latvijas Pasts no šīgada 1.augusta piedāvā divas iespējas, kā saņemt pensiju. Proti, pensiju piegāde mājās būs maksas pakalpojums, kā arī pensionāriem tiek piedāvāts par brīvu atvērt pastā Pensiju kontu. Pensionāriem pastāv iespēja atvērt kontu arī kādā no bankā un pensiju izņemt, piemēram, bankomātā.

Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Inese Kreicberga informē, ka klientiem, kuri tāpat kā līdz šim vēlēsies saņemt pensiju ar piegādi dzīvesvietā, Latvijas Pasts šādu iespēju garantēs. Tas nozīmē, ka pastnieks tāpat kā līdz šim piegādās pensiju mājās un saņēmējam nebūs jātērē ne laiks, ne nauda transportam, lai dotos pēc savas pensijas uz pasta nodaļu.

Maksa par pensijas piegādi nepārsniegs pāris latus, kurus Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra atskaitīs no pensijas. Aģentūras Gulbenes filiālē laikrakstam paskaidroja, ka vēl nav zināms, kā tiks aprēķināta šī maksa un cik konkrēti liela tā būs par pensijas piegādi mājās. Tas būs zināms tuvāko dienu laikā. Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Raitis Avots norāda, ka, salīdzinot ar Igauniju un Lietuvu, kur pensiju piegāde nu jau kādu laiku ir par maksu, Latvijā šis pakalpojums būs ievērojami lētāks.

Savukārt, ja pensijas saņēmējs nevēlas maksāt par pensijas piegādi, viņš jebkurā pasta nodaļā bez maksas var atvērt Pensijas kontu. Rankas pasta nodaļa "Dzirkstelei"stāsta, ka pensionāru interese, kā turpmāk varēs saņemt pensijas, ir ļoti liela. Daudzi Rankas pensionāri interesējoties un arī atverot Pensiju kontus.

Ja pensionārs būs atvēris "Pensijas kontu", tad katru mēnesi tajā tiks ieskaitīta pensija. Pensiju jebkurā brīdī varēs izņemt jebkurā no pasta nodaļām. Šo kontu varēs izmantot arī rēķinu apmaksai, piemēram, par gāzi un elektrību un citiem komunālajiem maksājumiem. Komisijas maksa par skaidras naudas izņemšanu no konta ir 20 santīmi. Ja dažādu iemeslu dēļ pensijas saņēmējs pats nevar naudu no Pensijas konta izņemt, tad naudas izņemšanai var pilnvarot arī kādu saņēmējam uzticamu personu. To nav nepieciešams notariāli apstiprināt, un maksa par pilnvaras noformēšanu pastā ir tikai 2 lati.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu