Segliņš ASV parakstīs starptautisko konvenciju par cīņu pret terorismu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš no pirmdienas līdz trešdienai uzturēsies darba vizītē ASV, lai parakstītu starptautisko konvenciju par cīņu pret terorismu, informēja Iekšlietu ministrijā.

Ar dokumenta parakstīšanu Latvija apņemas veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai darbības, kuras aprakstītas šīs konvencijas pielikumā un saistītas ar terorisma finansēšanu, tiktu atzītas par noziedzīgiem nodarījumiem. Konvencijā paredzēti priekšnosacījumi dalībvalsts jurisdikcijas nodibināšanai, kā arī savstarpējai sadarbībai jurisdikcijas pārklāšanās gadījumā. IeM norāda, ka, ņemot vērā šā gada 11.septembra notikumus ASV un 28.septembra Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūciju, ANO dalībvalstis, tajā skaitā arī Latvija, ir aicinātas pievienoties visām konvencijām, kas saistītas ar cīņu pret terorismu. Ministrija arī uzsver - lai realizētu konvenciju, nepieciešams izdarīt grozījumus kredītiestāžu likumā, ka arī valsts drošības iestādes var pieprasīt informāciju par fizisko un juridisko personu kontiem un to veiktajām darbībām ar tiem. Likumprojekts tika iesniegts Saeimā un jau ir pieņemts pirmajā lasījumā. Nepieciešams izdarīt grozījumus Latvijas Kriminālprocesa kodeksā, paredzot iespēju personu, kas apcietināta vai izcieš sodu, nosūtīt citai dalībvalstij liecības sniegšanai, identifikācijai vai citas palīdzības sniegšanai. Likumprojekts Saeimā ir nodots komisijām. Nepieciešams izdarīt grozījumus likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu". Arī šis likumprojekts Saeimā ir nodots komisijām. Konvenciju ir ratificējušas piecpadsmit valstis, tajā skaitā ASV, Lielbritānija, Krievija, Kanāda, Igaunija, Francija, Ēģipte un citas valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu