Gombergs lūdz atļaut uzstādīt de Tolli pieminekli 24.decembrī.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmējs Jevgeņijs Gombergs ir vērsies Rīgas domē ar ierosinājumu atļaut uzstādīt pieminekli Krievijas impērijas ģenerālfeldmaršalam Mihailam Barklajam de Tolli vēl 24.decembrī, bet pilnīgu tā rekonstrukciju pabeigt vēlāk, šodien ziņo laikraksts "Vesti Segodņa".

Gombergs norādījis, ka, meklējot pieminekļa vēsturiskā postamenta vietu, tas tomēr neesot atrasts, turklāt šādos laika apstākļos veidot jaunu postamentu neesot labākais variants, tāpēc uzņēmējs ierosina de Tolli pieminekli pagaidām uzstādīt uz jau esošā postamenta. "Pēc mūsu aprēķiniem, divas tonnas smagā statuja neietekmēs 40 tonnas smagā postamenta stabilitāti. Tagad gaidām domes atļauju," teicis Gombergs. "Teikas namu" vadītājs atgādina, ka pieminekļa uzstādīšanu pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas bijis plānots veikt visīsākajā laikā, lai pieminekli varētu uzstādīt 24.decembrī - dienā, kad apritēs 240 gadi kopš de Tolli dzimšanas, bet pieminekļa apkārtnes labiekārtošanu bijis plānots pabeigt 2002.gada pavasarī. Arī tagad Gombergs neesot atteicies no domas uzstādīt de Tolli pieminekli uz tā vecā postamenta, tāpēc uzņēmējs lūdz viņam sūtīt vecas atklātnes vai fotogrāfijas, kurās būtu redzams piemineklis un tā apkārtne līdz sešdesmitajiem gadiem - līdz laikam, kad pieminekļa postaments tika pārvietots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu