"Prāta Vētras" jaunais radiosingls (37)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

25. aprīlī ar pirmatskaņojumu Radio SWH BēBē brokastīs Latvijas radiostacijās nonāks "Prāta Vētras" 16. maijā gaidāmā albuma pirmais radiosingls “Pilots Tims”.

Lielākā daļa muzikālā materiāla jaunajam albumam, arī “Pilots Tims”, tapis, “Prāta Vētrai” esot kopā ar Mumiņu, un, tā kā radošie mēģinājumi tika ierakstīti, daudzas viņa idejas ir realizētas ierakstā. Pie jaunā albuma ieraksta “Prāta Vētra” strādāja kopā ar cilvēkiem, ar kuriem sadarbība sākās iepriekšējā albuma “Dienās, kad lidlauks pārāk tāls” tapšanā, – Aleksu Silvu (albuma producents), Džonu Smitu (albuma mikss un skaņu inženieris) un Antonu Korbījnu (fotogrāfijas).

Ieraksts tapis “Medley Studio” Kopenhāgenā, studijā “Sound division” Rīgā un grupas drauga Ingara Viļuma, kurš "Prāta Vētrai" palīdz ar basa spēli, mājas studijā. Savukārt albuma latviešu valodas versijas vokāla ieraksts jau tradicionāli tapis Siguldas studijā “SSS”.

Māris Mihelsons atzīst, ka dziesma “Pilots Tims” nākusi ļoti lēnām un ilgu laiku grupa nav varējusi tai atrast pareizo pieeju un struktūru. Kaspars Roga papildina: “Un tad mēs nonācām līdz vecajai patiesībai, ka vienkārša dziesma ir jānospēlē vienkārši. Rezultāts man un Mārim atgādina skolas laika “Prāta Vētru”. Savukārt Jānis Jubalts par savu artavu dziesmā saka: “Neskatoties uz to, ka esmu ģitāras ģēnijs, šajā dziesmā esmu pietuvojies vijoles spēles ģēnijam Paganīni un šo dziesmu iespēlēju uz vienas stīgas.”

Debesis, ceļošana gaisa telpā, lidmašīnās, lidlauki – šī tēma vienmēr ir bijusi tuva “Prāta Vētrai”, un par “Pilota Tima” ienākšanu grupas daiļradē Kaspars Roga noņem cepuri dziesmas teksta autora Renāra Kaupera priekšā: “Viņš ir atradis ļoti trāpīgus vārdus pavasarim – dēka, meitenes, saule - un uz to visu no augšas noskatās pilots Tims!”

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu