Tadžikistānā notriekts paraplāns ar narkotikām no Afganistānas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tadžikistānas robežsargi notriekuši pilotētu motorizētu izpletni, ar kuru no Afganistānas tika mēģināts ievest 18 kilogramus heroīna, otrdien pavēstīja amatpersonas. Paraplāns pirmdien tuvojies Tadžikistānas dienvidaustrumu robežai, kad karavīri atklāja uguni. Pilots tiek meklēts. Viņš varētu būt ievainots.

Lai arī pāri robežai katru gadu kontrabandas ceļā tiek pārvests daudz narkotiku, šī ir pirmā reize, kad pārtverts lidaparāts ar narkotikām, sacīja Tadžikistānas robežsardzes vadītājs ģenerālis Saidamirs Zuharovs. Valdības spēki pagājušajā nedēļā konfiscēja 83 kilogramus heroīna savā pirmajā lielajā operācijā kopš Afganistānas robežas kontroles pārņemšanas no Krievijas spēkiem. Līdz šim šogad uz robežas un valstī konfiscēta aptuveni tonna narkotiku; tas ir galvenais heroīna un opija tranzīta ceļš uz Krieviju un Rietumeiropu. Krievijas spēki sargāja Tadžikistānas dienvidu robežu kopš 1993.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu