Uzbrukumā Akabai izmantotās raķetes "izgatavotas Irākā"

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Raķetes kas tika izmantotas piektdienas uzbrukumā ASV, Jordānijas un Izraēlas mērķiem Akabas kūrortpilsētā pie Sarkanās jūras, bija izgatavotas Irākā, svētdien ziņo reģionālais laikraksts "Al Hayat". Atsaucoties uz avotiem drošības dienestos, laikraksts norāda, ka raķešu lādiņi bija izgatavoti Irākā, bet to bāzes "izskatījās kā Jordānijā ražotas".

"Al Hayat" savā ziņā neiedziļinās detaļās, taču norāda, ka, apsekojot notikuma vietu, drošības spēki atraduši četras raķetes "Katjuša", kas nav sprāgušas "tehnisku iemeslu dēļ". "Noliktavā, no kuras tika izšautas raķetes, atrastas tālvadības starta ierīces," piebilst "Al Hayat". Drošības spēki intensīvi meklē četrus ēģiptiešus un irākiešus, kuri nesen noīrēja noliktavu, no kuras "piektdien tika izšautas četras raķetes "Katjuša" pret ASV karakuģiem, kas bija noenkurojušies Akabā, Jordānijas armijas apmācības centrā un Eilatas ostā Izraēlā. Uzbrukumā tika nogalināts viens un ievainots vēl viens jordāniešu karavīrs. Iepriekšējā divās dienās Jordānijas drošības dienesti apcietinājuši aptuveni 30 cilvēkus sakarā ar šo uzbrukumu. Tomēr Jordānijas iekšlietu ministrs Avni Jerfass atteicās komentēt ziņu par kāda irākieša arestu. Drošības dienesti noteikuši stingru informācijas embargo par šī incidenta izmeklēšanas gaitu. "Varas iestādes slēgušas Akabas ostu un pārtraukušas arī prāmju satiksmi ar Nuviabes ostu Ēģiptē, kā arī Durras kontrolpunktu uz robežas ar Saūda Arābiju, lai neļautu vainīgajiem aizbēgt uz kaimiņvalstīm," raksta Jordānijas avīze "Al Rai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu