No Baltijas jūras dzelmes izcelti 13 helikoptera avārijas upuri

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Igaunijas piekrastē avarējušā helikoptera vraka nirēji izcēluši 13 upuru mirstīgās atliekas, piektdien ziņo glābšanas dienestu amatpersonas.

Kā jau ziņojām, trešdien Somu līcī pie Igaunijas krastiem brīdi pēc pacelšanās jūrā iegāzās Somijas kompānijai "Copterline" piederošs satiksmes helikopters "Sikorsky S-76C+"; bojā gāja tā 12 pasažieri un divi apkalpes locekļi. Vienīgais vēl neizceltais katastrofas upuris ir viens no somu pilotiem, preses konferencē paziņoja amatpersonas. "Mēs paplašinām teritoriju, kurā meklēt pēdējo bojāgājušo, un mēs turpināsim meklēšanu, kamēr gatavosimies vraka izcelšanai," teica Igaunijas krasta apsardzes direktors Harijs Heins, kurš vada operāciju. Heins cer, ka atkarībā no laika apstākļiem lidaparāta vraks, kas atrodas gandrīz 50 metru dziļumā, tiks izcelts līdz piektdienas vakaram. Somu un igauņu nirēji, cīnoties ar augstajiem viļņiem un spēcīgo vēju, vairākkārt bija spiesti pārtraukt upuru mirstīgo atlieku izcelšanu. Igaunijā ieradušies arī pieci aviācijas eksperti no ASV, tai skaitā arī viens helikopteru "Sikorsky" rūpnīcas pārstāvis, lai sniegtu palīdzību katastrofas apstākļu izmeklēšanā. Viņiem pievienosies arī helikoptera dzinēju ražotāju pārstāvis no Francijas. Kompānija "Copterline" ir noraidījusi iespēju, ka katastrofu izraisījuši sliktie laika apstākļi. Savukārt Igaunijas Iekšlietu ministrs ir ieslēdzis sabotāžas iespēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu