Hodorkovskis un Ļebedevs pārvesti uz cietuma kopējām kamerām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Krievijas naftas lielfirmas "Jukos" prezidents Mihails Hodorkovskis un kompānijas "Menatep" vadītājs Platons Ļebedevs pārvesti uz kopējām cietuma kamerām. Trešdien Ļebedeva advokāts Vladimirs Krasnovs paziņoja, ka viņa aizstāvamais pārvests uz kopējo kameru, kurā līdz ar viņu atrodas vēl deviņi ieslodzītie.

Viņš norādīja, ka faktiski visu ieslodzījuma termiņu Ļebedevs veselības stāvokļa dēļ pavadījis slimnīcas kamerā. Savukārt otrdien Hodorkovska preses centrs paziņoja, ka bijušais "Jukos" prezidents pārvests citā kamerā, kas paredzēta 11 iemītniekiem. Tagad viņš vairs nesaņem avīzes un viņam nav pieejams televizors. Mihaila Hodorkovska advokāts Antons Dreļs apstiprināja, ka viņa aizstāvamais pārvests uz citu cietuma korpusu, kas atšķiras ar dzīves apstākļiem. Līdz tam Hodorkovskis tika turēts trīsvietīgā kamerā, kurā bija ledusskapis un televizors, un viņš regulāri saņēma sūtījumus. Katru nedēļu viņš varēja apmeklēt pirti, bet par desmit rubļiem mazgāties kaut vai katru dienu. Tāpat viņš varēja apmeklēt sporta zāli un divas stundas pastaigāties svaigā gaisā. Hodorkovska un Ļebedeva advokāti nezināja iemeslu, kāpēc viņu aizstāvamie pārvesti uz citām kamerām. Krievijas tieslietu ministra vietnieks Jurijs Kaļiņins uzskata, ka Hodorkovska pārvešana no trīsvietīgas uz vienpadsmitvietīgu kameru nav nekas īpašs. "Pārvešanas iemesls ir remontdarbi. Turklāt viņš jau ir notiesāts. Es šai situācijai nesekoju, jo tā ir vietējo vadītāju darīšana. Viņa pārvešanā nav nekādas politikas," teica Kaļiņins. "Mihaila Hodorkovska dzīves apstākļi nepasliktināsies. Viņam būs viss, kas paredzēts. Viņš saņems abonētās avīzes, un viņam būs arī ledusskapis un televizors. Kā agrāk teica, viņš būs apģērbts pēc formas un pabarots pēc normas," aģentūrai "RIA Novosti" sacīja tieslietu ministra vietnieks. Saskaņā ar 2005.gada 31.maija tiesas lēmumu Hodorkovskim un Ļebedevam piespriesti deviņi gadi ieslodzījuma vispārējā režīma kolonijā. Viņi tika atzīti par vainīgiem krāpšanā, tiesas lēmumu nepildīšanā un nodokļu nemaksāšanā gan kā fiziskas, gan kā juridiskas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu