ASV arestēti 400 narkotiku tirgotāji (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV varasiestādes sagrāvušas meksikāņu narkotiku tirgotāju tīklu, arestējot 400 cilvēkus un konfiscējot 18 tonnas kokaīna un citu narkotisko vielu, trešdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Trešdien Kalifornijā, Arizonā un Ilinoisā arestēti vismaz 66 cilvēki, informēja ministrija.

Tādējādi noslēgusies 20 mēnešus ilga izmeklēšana pret narkotiku tirgotāju tīklu, ko vadīja Meksikā dzīvojošais Viktors Emilio Kasaress-Gastellums, kurš pazīstams arī kā Viktors Emilio Kasaress-Salasars.

Pēc tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu aplēsēm, konfiscēto narkotiku vērtība ir 45,2 miljoni ASV dolāru (24,09 miljoni latu).

Cita starpā konfiscētas vairāk nekā 12 tonnas marihuānas, 4,3 tonnas kokaīna, vairāk nekā 410 kilogrami attīrīta un neattīrīta metamfetamīna un pieci kilogrami heroīna.

"Kasaresa-Gastelluma narkotiku impērija, kas tikai divu gadu laikā pacēlās šādos varas augstumos, šodien krita ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes (DEA) un mūsu partneru rokās," pavēstīja DEA pārstāve Kārena P.Tendija.

ASV Tieslietu ministrija informēja, ka minētais grupējums kontrabandas ceļā narkotikas no Kolumbijas un Venecuēlas cauri Meksikai ieveda ASV, kur tās izplatīja lielākajā valsts daļā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu