No Leonīda Parfjonova izspiež naudu par ziņām viņa slepkavības gatavošanas sakarā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā aizturēti divi noziedzīgas grupas dalībnieki, kuri mēģinājuši izspiest no "Newsweek" krievu izdevuma galvenā redaktora Leonīda Parfjonova 50 000 dolāru par informāciju, kas saistās ar it kā plānoto pazīstamā žurnālista slepkavību.

Ir noteikti un aizturēti divi noziedzīgā grupējuma organizētāji - nekur nestrādājoši 24 un 28 gadus veci Ivanovas iedzīvotāji. Abi aizturētie atzinuši savu vainu, šādi viņi esot mēģinājuši "uzlabot savu finansiālo stāvokli". Ir zināmi vēl divi nozieguma līdzdalībnieki, kuri patlaban tiek meklēti. 28. jūnijā uz telekompānijas NTV biroju, kur Parfjonovs agrāk strādāja, piezvanījis kāds cilvēks, kurš stādījies priekšā kā Viktors un piedāvājis satikties. Tiekoties ar telekompānijas žurnālistiem, krāpnieks paziņojis, ka viņa rīcībā esot informācija par to, ka tiek gatavota Parfjonova slepkavība. Par 50 000 dolāru lielu atlīdzību vīrietis esot gatavs izpaust informāciju par šo faktu un visā tajā iesaistītajiem cilvēkiem. Turpmākajās tikšanās reizēs Viktors apgalvojis, ka pilda kāda Ukrainas augsta ranga biznesmeņa drošības dienesta vadības rīkojumus. Viņa pienākumos ietilpstot satikt un izmitināt Maskavā, kā arī apgādāt ar visu nepieciešamo algoto slepkavu grupu. Pēc Viktora vārdiem Parfjonova slepkavības iemesls esot viņa profesionālā darbība, kritizējot vienu no Krievijas biznesa struktūrām. Viktors arī piebildis, ka pats nevēlas piedalīties slepkavībā, bet nauda viņam vajadzīga, lai paglābtos no nozieguma rīkotāju vajāšanas. Leonīds Parfjonovs kļuva par "Newsweek" krievu versijas galveno redaktoru 2004. gada decembrī. Atgādinām, ka pagājušā gada jūlijā tika nogalināts žurnāla "Forbes" krievu izdevuma galvenais redaktors Pols Hļebņikovs. Decembrī Parfjonovs izteicās, ka pēc šīs slepkavības viņam piedāvājuši miesassarga pakalpojumus, no kuriem viņš atteicies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu