11,2% aptaujāto Krievijas pilsoņu par valsts prezidentu ievēlētu Hodorkovski

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mihaila Hodorkovska popularitāte pēc tiesas sprieduma nolasīšanas aizvien pieaug. Jūnijā veiktās Viskrievijas aptaujas rezultāti liecina, ka par viņu kā Krievijas prezidentu nobalsotu vairāk nekā desmitā daļa vēlētāju, ar nosacījumu, ka viņš izvirzītu savu kandidatūru šim amatam.

Šis rādītājs kopš maija ir pieaudzis par 3%. Jautāti par to, kā viņi raksturotu Hodorkovski, 31% atbildēja ar krasi negatīviem vārdiem, 19% raksturoja uzņēmēju kā ļoti pozitīvu cilvēku, 35% bija neitrāli attieksmē pret šo personu, bet 15% nespēja atbildēt. Visbiežāk negatīvi par Hodorkovski izteicās par 55 gadiem vecāki cilvēki ar zemu un ļoti zemu ienākumu līmeni, mazu apdzīvoto vietu iedzīvotāji, kuri nav spējuši pielāgoties pārmaiņām sabiedrībā. Atzinīgi Hodorkovski vērtē ļaudis vecumā no 18 līdz 39 gadiem ar augstāko izglītību, augstu ieņēmumu līmeni, Maskavas un lielāko pilsētu iedzīvotāji. To cilvēku skaits, kuri ir pārliecināti, ka varasvīri Hodorkovska lietā ir izdarījuši spiedienu uz tiesu, ir pieaudzis par 3% un sasniedz 53%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu