Pašnāvnieka uzbrukumā Irākas karavīriem nogalināti 16 cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 16 cilvēku nogalināti svētdien pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukumā Irākas armijas karavīriem netālu no Irākas ziemeļu pilsētas Mosulas, pavēstīja ASV armijas preses pārstāvis. Viņš sacīja, ka tie ir sākotnējie dati un uzbrukumā ievainoti vēl septiņi cilvēki. Uzbrukums noticis Kasakā, kas atrodas starp Mosulu un Talafaras pilsētu.

Kā pavēstīja Irākas militārpersonas, sākotnējā informācija liecina, ka pašnāvnieks uzspridzinājis spridzekļu jostu un pēc tam eksplodējusi automašīna. Abu Musaba az Zarkavi vadītā "Al Qaeda" Irākas organizācija uzņēmās atbildību par uzbrukumu vēl pirms par to izskanēja ziņas. Grupējums pavēstīja, ka divi pašnāvnieki spridzinātāji ar spridzekļu jostām iegājuši armijas iesaukšanas centrā Kasakā, nodarot lielus upurus. Slimnīca Mosulā pavēstīja, ka no armijas bāzes atvesti pieci nogalinātie un 13 ievainotie, lielākoties irākiešu civilie strādnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu