Kučma pieļauj iespēju, ka Krievijas pasažieru lidmašīnu notrieca Ukrainas raķete .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas prezidents Leonīds Kučma trešdien pieļāva iespēju, ka pasažieru laineri "Tu-154" virs Melnās jūras notrieca Ukrainas raķete.

Kučma žurnālistiem Kijevā paziņoja, ka zina par S-200 raķetes daļas atliekām lidmašīnas vrakā, un atzina šāda traģēdijas cēloņa iespējamību. "Tas ir teorētiski iespējams, taču vēl ir daudz detaļu, kas jānoskaidro," viņš sacīja. Viņš paziņoja, ka pieņems Krievijas izmeklēšanas komisijas atzinumu par pasažieru lainera "Tu-154" bojāeju virs Melnās jūras. Aizvien izteiktāk tiek apgalvots, ka traģēdijas cēlonis varētu būt bijusi Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēku mācību laikā palaistā raķete. "Ja mūsu kopējā ar Krieviju darba grupa pieņems kopīgu lēmumu - es tam piekritīšu. Mums nevajag no situācijas radīt traģēdiju, ja tā bija kļūda. Ir pieļautas arī lielākas kļūdas," viņš paziņoja žurnālistiem. Krievijas amatpersonas aģentūrai ITAR-TASS izteikušās, ka "tieši un netiešie pierādījumi par to, ka par "Tu-154" bojāejas cēloni kļuva Ukrainas raķete S-200, palielinās ar katru dienu. Tā secina ne tikai Krievijas, bet arī Izraēlas eksperti." Krievijas katastrofu izmeklētāji otrdien paziņojuši, ka ceturtdien virs Melnās jūras uzsprāgušās pasažieru lidmašīnas "Sibir Air" atlūzās atraduši daļas, kas ir līdzīgas S-200 raķetes sastāvdaļām. Līdz šim Ukraina kategoriski noliegusi savu atbildību par lainera bojāeju. Ukrainas aizsardzības ministrs Aleksandrs Kuzmuks nesen izteica cerību "reiz par visām reizēm pierādīt", ka viņa valsts bruņotie spēki nav iejaukti šajā traģēdijā. Kā jau ziņots, aviokompānijai "Sibir Airlines" piederošā lidmašīna 4.oktobrī uzsprāga virs Melnās jūras ceļā no Telavivas uz Novosibirsku aptuveni 11 kilometru augstumā. Gāja bojā visi 78 cilvēki, kas tajā atradās. Ukrainas aizsardzības ministrs, runājot valsts parlamentā, otrdien sacīja, ka viena raķete iekritusi jūrā divas minūtes pirms tam, kad lidmašīna pazuda no radaru ekrāniem. Viņš piebilda, ka izveidota Kara flotes izmeklēšanas grupa un tiek apsvērta iespēja izpētīt Melnās jūras rajonu, kur raķete iekritusi. Pēc Ukrainas ziņām, tas atrodas aptuveni 200 kilometrus no lidmašīnas avārijas vietas. Jāatgādina, ka Rietumu mediji, kas sākotnēji izteica bažas par terora aktu, vēlāk atsaucās uz satelītu datiem, kuri liecināja, ka trīs minūtes pirms lidmašīnas sprādziena palaista Ukrainas raķete S-200.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu