"Dienai" uzdod atsaukt vairākas Čepjolkinas godu aizskarošas ziņas (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa daļēji apmierinājusi bijušās Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājas Ingas Čepjolkinas prasību par viņas goda un cieņas aizskaršanu laikraksta "Diena" publikācijās 2005.gada vasarā.

Čepjolkina prasību bija vērsusi pret zemes īpašnieku un uzņēmēju Gati Saknīti, Raivo Sārtu un laikrakstu "Diena", kā arī laikraksta žurnālisti Irinu Rubinčiku, prasot atsaukt vairākas ziņas 2005.gada 23.jūlija publikācijā "Iespējams, atklājies lielākais amatpersonu noziedzības tīkls".

Laikrakstam "Diena" un žurnālistei uzdots atsaukt četras ziņas, kas laikrakstā publicētas un kurās norādīts uz nelikumībām vērtīgu īpašumu izsoļu rīkošanā, viltota līguma iesniegšanu 1,1 miljona latu vērtībā, kukuļu piegādāšanā, lai sekmētu "kreiso" spriedumu pieņemšanu u.c., informēja tiesā.

Par aizskarošām atzītās ziņas atsaucamas viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas.

Tiesa no Sārta par labu Čepjolkinai piedzinusi 5000 latu par goda un cieņas aizskaršanu.

Pārējā daļā Čepjolkinas prasība noraidīta.

Tiesas spriedumu 20 dienu lakā iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Laikraksta "Diena" sabiedrisko attiecību vadītāja Anna Muhka sacīja, ka līdz sprieduma pārsūdzības beigu termiņam ir pietiekami ilgs laiks, tāpēc vēl tiks lemts, vai iesniegt apelācijas sūdzību.

Jau ziņots, ka šī ir viena no trim prasībām, ko Čepjolkina 2005.gada augustā iesniedza tiesā. Prasības saistītas ar 2005.gada 23.jūlija publikāciju "Iespējams, atklājies lielākais amatpersonu noziedzības tīkls".

Tiesa jau izskatījusi vienu no Čepjolkinas prasībām un to noraidījusi. Patlaban spriedums pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā apelācijas kārtībā.

Otrajā prasībā tiesvedība tika izbeigta Čepjolkinas atkārtotas neierašanās dēļ.

Čepjolkina prasības pamatojusi ar Satversmi, Civillikumu, kā arī ar likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", kas aizsargā cilvēka godu un cieņu. Viņa lūgusi tiesu noteikt pienākumu atbildētājiem atsaukt godu un cieņu aizskarošu informāciju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu