Latvijas virsnieki devušies izlūkbraucienā uz Kirkūku Irākā. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četri Latvijas misijas Persijas līča reģionā kontingenta virsnieki trešdien devušies izlūkbraucienā uz Irākas pilsētu Kirkūku, kur misijas turpinājumā paredzēts dislocēt Latvijas karavīrus.

Aizsardzības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis pastāstīja, ka pirms neilga laika no Kuveitā esošās ASV militārās bāzes "Ahmed al Jaber" lidlauka uz Kirkūku devās Latvijas kontingenta komandieris majors Aivars Caune kopā ar savu vietnieku, kā arī ar apgādes un sapieru vadu komandieriem. Izlūkbrauciens ilgšot pāris dienas, un tā laikā virsnieki izpētīs operatīvo situāciju nākamajā Latvijas spēku dislokācijas vietā un izvērtēs karavīru iespējamos sadzīves un dienesta apstākļus. Patlaban Latvijas kontingenta karavīri, kuri piedalās starptautiskajā miera nodrošināšanas operācijā ASV kontingenta sastāvā Persijas līča reģionā dislocēti militārajā bāzē "Ahmed al Jaber" Kuveitā. Uz Persijas līča reģionu devušies 30 apgādes un nodrošinājuma vada karavīri un seši nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas speciālisti, kā arī trīs virsnieki. Pēc pirmsmisijas apmācības pabeigšanas Latvijas kontingents dosies uz Irāku, kur dienēs Kirkūkas pilsētā. Kirkūka ir kurdu pilsēta Irākas ziemeļaustrumos, kas viena no pirmajām nonāca sabiedroto kontrolē Persijas līča kara laikā. Pie Kirkūkas atrodas Irākas lielākās naftas atradnes, kurās aprīļa beigās atjaunoja naftas ieguvi. Mājās 39 Latvijas karavīri atgriezīsies novembra beigās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu