Premjers neredz pārkāpumu Bukingolta dāvinājumā Repšes partijai .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Andris Bērziņš neredz iemeslu, kāpēc uzņēmējs un ASV pilsonis Sols Bukingolts nevarētu pasniegt dāvinājumu Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes jaunveidojamajai partijai "Jaunais laiks", ja tas nav pretrunā ar korupcijas novēršanas likumu.

Tomēr šajā lietā no likumdošanas viedokļa "ir jāskatās, vai Repšes kungs nav pieņēmis kādu lēmumu, kas ir bijis par labu Bukingoltam .. kas attiecas uz pašu dāvināšanu - ja dāvinātājam ir prieks, kāpēc lai viņš nedāvinātu," trešdien pauda premjers. Jau ziņots, ka Jēkaba kazarmu īpašnieks Bukingolts Repšes partijas darbības nodrošināšanai kā sava veida dāvinājumu vai ziedojumu piešķīris tiesības īrēt telpas 11 tūkstošu latu vērtībā, kurās atrodas dibināmās partijas birojs. Prokuratūra šajā darījumā neredz partiju finansēšanas likuma pārkāpumu, jo partija "Jaunais laiks" vēl nav nodibināta un tādēļ uz to neattiecas likumā noteiktie ierobežojumi. Turklāt starp Repšes topošo partiju un Bukingoltu vēl nav noslēgts līgums, jo partija vēl nav nodibināta. Kad partija būs izveidota, līgumu slēgs starp to un Bukingoltam piederošu uzņēmumu, nevis viņu personiski, iepriekš informēja uzņēmējs. Jau vēstīts, ka prokuratūra pēc pārbaudes neatklāja korupcijas likuma pārkāpumus Repšes rīcībā, izsludinot ziedojumu vākšanu savam honorāram. Savukārt korupcijas novēršanas likuma "tēvs" Jānis Lagzdiņš šo atzinumu uzskatīja par korupcijas legalizēšanu un ierosināja grozīt korupcijas novēršanas likumu, paredzot amatpersonām ierobežojumus ziedojumu pieņemšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu