Laventu tiesā tomēr sola nogādāt .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan tiesībsargājošajām organizācijām pirmdien bija radušās nesaskaņas par eksbaņķiera Aleksandra Laventa nogādāšanu uz otrdien paredzēto tiesas sēdi, Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadība sola, ka viņš tiesā tiks nogādāts, ar nosacījumu, ka to ļaus ārsts.

Par to informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Točelovkis. Viņš pastāstīja, ka pašlaik Centrālcietums, kur "pierakstīts" Lavents, jau nosūtījis pieprasījumu Sardzes pulkam konvojēt viņu uz tiesu, "ja veselības stāvoklis to atļauj". "Ja rīt ārsts to atļaus, tad viņš būs tiesā," teica Točelovskis. BNS jau ziņoja, ka pirms tam šajā dienā sākās neskaidrības par Laventa nogādāšanu tiesā, jo Centrālcietuma vadība atteikusies izdot rīkojumu par Laventa konvojēšanu. Centrālcietuma administrācija tiesai atbildējusi, ka par apsūdzētā konvojēšanu ir atbildīgs Sardzes pulks. Tas savukārt uzskatīja, ka jāsaņem rīkojums no Centrālcietuma. No slimnīcas Laventu, pamatojoties tikai uz tiesneses pieprasījumu, nevarot vest, jo šādas darbības - nogādāt tiesājamo no slimnīcas uz tiesu - nekur neesot reglamentētas un pirms tam tādi precedenti neesot bijuši. "Cita lieta, ja būs Centrālcietuma rīkojums," teica sardzes pulka štāba priekšnieks Juris Režģis. BNS jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa otrdien, 10.jūlijā, no slimnīcas uz tiesu cer nogādāt "Bankas Baltija" krimināllietā tiesājamo bijušo bankas vadītāju Aleksandru Laventu un turpināt pagājušā gada septembrī pārtraukto tiesas procesu. Tiesnese Ināra Šteinerte BNS iepriekš pastāstīja, ka tiesas sēde noteikta, pamatojoties uz ārstu atzinumu, ka Laventa veselības stāvoklis ir normalizējies. Pašlaik jau nosūtīti uzaicinājumi visiem procesa dalībniekiem ierasties uz tiesu. Lavents slimo kopš pērnā rudens, kad viņu no tiesas nogādāja slimnīcā. Tā ir apstājusies "Bankas Baltija" krimināllietas izskatīšana. Tiesas prāvā tiesājamie bija tikuši līdz pēdējā vārda teikšanai. Laventa slimības dēļ tiesas procesā tika pārtraukts tiesājamā bijušā BB prezidenta Tāļa Freimaņa pēdējais vārds. Laventam pēdējais vārds tika liegts, jo viņš centās apvainot tiesas sastāvu. Lai noskaidrotu iespējas turpināt tiesas procesu, RAT lūdza Medicīniskās aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcijai (MADEKKI) izvērtēt "Bankas Baltija" lietā tiesājamā eksbaņķiera Aleksandra Laventa veselības stāvokli un ārstēšanas atbilstību slimnīcā "Linezers". Eksperti Laventa veselības stāvokli novērtēja kā stabilu, tomēr neatzina viņa uzturēšanos "Linezera" slimnīcā par ieilgušu. Mediķi arī atzīst, ka pēc likuma katrs pacients ir tiesīgs izvēlēties sev piemēroto ārstēšanas veidu. Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņēmusi izskatīšanai daļu Laventa sūdzības par iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem viņa tiesas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu