Ūdens netīrības dēļ peldēties nav ieteicams gandrīz nevienā Rīgas pludmalē .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No oficiāli reģistrētajām Baltijas jūras un Rīgas jūras līča peldvietām galvaspilsētā un Rīgas rajonā ūdens kvalitāte noteiktajām normām atbilst tikai Vakarbuļļos, otrdien paziņoja Nacionālais vides veselības centrs.

Centrs neiesaka peldēties Vecāķu, Inčupes, Zvejniekciema, Kalngales, Pabažu un Saulkrastu pludmalē. Pārējās oficiāli reģistrētajās peldvietās Liepājā, Ventspilī, Talsu un Tukuma rajonā, kā arī Jūrmalā ūdens kvalitāte atbilst nepieciešamajiem rādītājiem, un tur peldēties ir atļauts. Speciālisti atgādina, ka, peldoties netīrā ūdenī, pastāv iespēja saslimt ar infekcijas un alerģiska rakstura slimībām. Pagājušajā nedēļā bija atļauts peldēties visās Rīgas un Rīgas rajona pludmalēs. Centra preses sekretāre Zane Ontužāne paskaidroja, ka notikušo var izskaidrot gan ar silto laiku, kad cilvēki intensīvi izmanto peldvietas, palielinot piesārņojumu, gan ar straumju kustību, kura nav prognozējama iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu