Tiesa nopratinās lieciniekus krimināllietā par ielaušanos Sv.Pētera baznīcas tornī .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas apgabaltiesā tiks nopratināti liecinieki krimināllietā par nacionālboļševiku akciju Sv.Pētera baznīcas tornī pagājušā gada 17.novembrī.

Uz tiesu izsaukto liecinieku vidū ir gan Sv.Pētera baznīcas liftnieks Sergejs Hohs, gan baznīcas direktore Marianna Ozoliņa, gan Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš. Kā ziņots, vakar tiesā tika nolasīts apsūdzības raksts un nopratināti visi četri tiesājamie - Vladimirs Moskovcevs, Sergejs Solovejs, Dmitrijs Gafarovs un Maksims Žurkins. Visi tiesājamie apgalvoja, ka viņu akcija bijusi miermīlīga un nevienam pat prātā neesot ienācis kādam draudēt. Solovejs pat apgalvoja, ka viņi esot atvainojušies Sv.Pētera baznīcas liftniekam par sagādātajām neērtībām. Tikai Gafarovs atzina savu vainu viņam izvirzītajā apsūdzībā, pārējie apsūdzētie savu vainu neatzīst, jo uzskata, ka nav veikuši terorisma aktu. Savas darbības viņi vērtē drīzāk kā huligānismu. Visi nacionālboļševiki tiek apsūdzēti terorismā un nelikumīgā robežas šķērsošanā, savukārt nacionālboļševiku Latvijas pārstāvju līderim Vladimiram Moskovcevam apsūdzība uzrādīta par atbalstu nelikumīgā robežas šķērsošanā. Krievijas nacionālboļševiki tika aizturēti 17.novembrī, kad viņi aptuveni divas stundas bija ieņēmuši Sv.Pētera baznīcas torņa skatu laukumu, plivināja sarkanus karogus un draudēja sevi uzspridzināt, ja netiks izpildītas viņu prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu