"Latvijas kuģniecības" likvidācija nozīmētu visas nozares likvidēšanu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) likvidācija nozīmētu kuģniecības nozares likvidāciju Latvijā.

Kā informēja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš, Ministru prezidents atgādina, ka LK privatizācijas priekšlikumus izstrādāja neatkarīgs konsultants. Priekšlikumi, ko apstiprināja arī valdība, paredzēja pārdot kuģniecību kā vienotu uzņēmumu, saglabājot tās darbību arī pēc privatizācijas. To paredz arī LK privatizācijas noteikumi. Premjers norāda, ka privatizācijas noteikumi ir izstrādāti tā, lai nozare, kurai ir dziļas tradīcijas jau kopš Krišjāņa Valdemāra laikiem, nebeigtu pastāvēt. Premjers norāda, ka likvidēt kuģniecību, protams, var, taču tāds uzdevums netika dots. Kā ziņots, vairāku laikrakstu galvenie redaktori Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai nosūtījuši atklātu vēstuli, kurā lūdz izmantot likumdošanas iniciatīvas tiesības un panākt, lai valdība uzdotu Privatizācijas aģentūrai veikt aprēķinus par LK privatizācijas variantiem, kas būtu izdevīgi ne tikai privatizētājiem, bet arī valstij. Laikrakstu vadītāji norāda, ka valdība apzināti vai neapzināti nav izvērtējusi visus valstij iespējami izdevīgākos LK pārdošanas variantus. "Presē izteikti arī viedokļi, ka Latvijas valstij būtu daudz izdevīgāk LK nevis pārdot, bet gan likvidēt un kontos uzkrātos līdzekļus ieskaitīt valsts budžetā, un visus LK piederošos kuģus pa vienam pārdot atklātās starptautiskās izsolēs," teikts vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu