"Mitsubishi Motors" darbiniekus var saukt pie kriminālatbildības .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni desmit Japānas kompānijas "Mitsubishi Motors Corporation" darbinieku var tikt saukti pie kriminālatbildības, iespējams, jau šomēnes, sakarā ar pagājušā gada skandālu par automašīnu defektu slēpšanu, ceturtdien ziņo Japānas informācijas aģentūra "Jiji Press".

Pagājušā gada augustā kompānija atzinās, ka tā sistemātiski slēpusi automašīnu atsaukšanu un turpinājusi remontēt defektīvās automašīnas, neziņojot par to Japānas Transporta ministrijai 30 gadus. Šajā afērā bija iesaistīti nodaļu vadītāji, un par to zināja arī daži valdes locekļi. Kopš jūlija atsaukti vairāk nekā 600 tūkstoši automašīnu. Septembrī no amata atkāpās "Mitsubshi" prezidents Katsuhiko Kavasoe, uzņemoties atbildību par slēpšanas skandālu. Aģentūras ziņā teikts, ka pagājušā gada beigās policija nopratinājusi Kavasoe un nodaļu vadītājus. Kaut gan nodaļu vadītāji atzinušies policijai, ka viņi sistemātiski slēpuši automašīnu atsaukšanu, Kavasoe noliedza savu saistību ar šo incidentu. Tomēr bijušais prezidents atzina, ka uz viņu gulstas atbildība kā uz bijušo kompānijas vadītāju. Pēc skandāla krasi samazinājās "Mitsubishi" realizācijas apjoms. Kompānija ziņo, ka pagājuša gada beigās grupas tīrie zaudējumi sasniedza 75,63 miljardus jenu (391 miljons latu) un laikā no aprīļa līdz septembrim palielinājās par 96,3 procentiem salīdzinājumā ar 38,53 miljardu jenu zaudējumiem tādā pašā iepriekšējā gada posmā. 34 procenti "Mitsubishi" kapitāla pieder "DaimlerChrysler AG", ziņo aģentūra DPA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu