Lielbritānijas iekšlietu ministrs sarīko steidzamu sapulci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas iekšlietu ministrs Džons Rīds trešdien ar atbildīgajām amatpersonām steidzamā kārtā aizvadīja veicamajām reformām veltītu sapulci, lai pievērstos atklātajām paviršībām ieslodzījuma vietu un imigrācijas jomā.

Kā pēdējais Iekšlietu ministriju satricinājis ar pedofiliju saistīts skandāls: bulvāru prese apsūdzējusi tiesas pārāk "maigu" sodu piemērošanā bērnu izmantotājiem un pieprasījusi noziedznieku adrešu publiskošanu.

Valsts iestāžu darbinieku arodbiedrības "Pirmās divīzijas asociācija" līderis Džonatans Boms radiostacijai BBC pavēstīja, ka tikšanās notiek nolūkā "apzināt situāciju" un iekšlietu struktūru darbības atbilstību vispārpieņemtiem krimināltiesību principiem.

Boms uzsvēra, ka svarīgi nodalīt organizatoriskos jautājumus no politiskām debatēm.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāve informēja, ka sanāksme ir daļa no "steidzamajiem pasākumiem", kas veltīti iekšlietu struktūru "darbības, standartu, sistēmu, procesu un vadības uzlabošanai".

Līdz jūlija vidum amatpersonām jāiesniedz ziņojums ar plānu iekšlietu sistēmas darba uzlabošanai.

Tiks izstrādāts arī detalizēts pārskats par Londonas dienvidos bāzētā Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošā Imigrācijas un pavalstniecības direktorāta darbību, paziņoja ministrijas pārstāve.

Rīds kļuva par iekšlietu ministru šī gada maijā, kad valdības pārstrukturizācijā amatu zaudēja Čārlzs Klārks, atstājot "mantojumā" milzumu risināmu jautājumu, arī attiecībā uz ierosinājumiem par bargāku cietumsodu piemērošanu, prasībām par nosacīti atbrīvoto cietumnieku stingrāku uzraudzību un cilvēktiesību likumdošanas ietekmi uz tiesu spriedumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu