ES sāk starptautisku misiju uz Moldovas un Ukrainas robežas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien sāksies Eiropas Savienības (ES) starptautiska misija, lai palīdzētu apturēt kontrabandu uz Moldovas un Ukrainas robežas, otrdien paziņoja ES amatpersonas. Operācijā, kuru vadīs brigādes ģenerālis Ferencs Banfi no Ungārijas, piedalīsies robežsargi un muitnieki no 16 ES dalībvalstīm.

ES paziņojumā teikts, ka misijas uzdevums būs "novērst kontrabandu un muitas pārkāpumus, sniedzot padomus un mācības, lai uzlabotu Ukrainas un Moldovas robežas un muitas dienestu darbību". Operāciju šodien Odesā atklās ES ārējās un drošības politikas koordinators Havjers Solana. Amatpersonas Briselē pavēstīja, ka ceremonijā piedalīsies arī Ukrainas ārlietu ministrs Boriss Tarasjuks un Moldovas ārlietu ministrs Andrejs Stratans. Kā žurnālistiem pavēstīja Solana, viņš cer, ka ES misijai būs nozīmīga loma priekšnoteikumu izveidei mierīgai Piedņestras konflikta atrisināšanai. Misijai mandāts ir uz diviem gadiem, kuru var pagarināt. Tās galvenā mītne būs Odesā, un būs vēl pieci reģionālie biroji. Misijā strādās aptuveni 120 cilvēku. Kā pavēstīja amatpersonas Briselē, tās laikā tiks apmācītas un konsultētas Moldovas un Ukrainas amatpersonas, lai uzlabotu to spējas veikt efektīvu robežas un muitas kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu