Austrijā un Vācijā draud pārplūst Donava, Izāra un Inna

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrijas varas iestādes trešdien brīdinājušas par plūdu briesmām Augšaustrijā un Lejasaustrijā, bet pārējā valsts daļā plūdu ūdeņi jau sākuši kristies. Plūdiem vēl gatavojas arī Vācijas iedzīvotāji gar Donavu, Izāru un Innu.

Austrijas mediji ziņo, ka valsts rietumos par lietusgāžu izraisīto plūdu un zemes nogruvumu upuriem kļuvuši divi cilvēki - Forarlbergā kāds 52 gadus vecs vīrs atrasts miris savā pagrabstāva dzīvoklītī, kur viņu acīmredzot iesprostojusi plūdu saskalotā sanesu masa, bet Tirolē otrdien 29 gadus vecs cilvēks gājis bojā zem akmeņu nogruvuma. Trešdien vairs nelīst tik stipri, un situācija Austrijas rietumdaļā pamazām uzlabojas. Tomēr vairāki Tiroles un Forarlbergas ciemi joprojām nav sasniedzami no ārpasaules. Plūdu un zemes nogruvumu seku likvidēšanā šobrīd iesaistīti 17 tūkstoši ugunsdzēsēju, un viņiem palīgā solījuši ierasties arī brīvprātīgie no citām federālajām zemēm. Tiek lēsts, ka ilgo lietavu nodarītais kaitējums būs mērojams vairākos miljonos eiro. Eksperti brīdinājuši, ka šobrīd no krastiem varētu iziet Donava pie Lincas, kā arī tās labā krasta pieteka Inna. Donavas līmenis Lincā jau sasniedzis kritisko atzīmi, bet Vīnē Donavas ūdens ieplūdis arī kanālā, kas parasti paliek sauss. Tikmēr Šveices galvaspilsētas Bernes zemākās vietas joprojām ir applūdušas, un daļai pilsētas trešdienas rītā vēl nebija atjaunota elektroenerģijas piegāde. Pamazām tiek atjaunota vilcienu satiksme pa dzelzceļa līnijām, kas otrdien vēl bija applūdušas. Ezeros, kas uzņēmuši plūdu ūdeņus, līmenis vairs neceļas, bet joprojām ir neierasti augsts. Vācijas pilsētās tūkstošiem brīvprātīgo ar smilšu maisiem nostiprina krastmalas gar Donavu, Izāru un Innu. Saduļķotās straumes nes līdzi izgāztus kokus un daudzviet jau applūdinājušas tīrumus. Gan Austrijas, gan Vācijas amatpersonas uzskata, ka šogad plūdi nodarījuši pat lielākus postījumus nekā 1999.gadā. Rumānijā vētra un plūdi pēdējo desmit dienu laikā prasījuši 25 upurus. 22 pilsētās applūdušas gandrīz 3000 mājas, bet šie dati ir nepilnīgi, jo plaši rajoni plūdu un zemes nogruvumu dēļ joprojām atgriezti no ārpasaules.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu