Baznīcas nodedzināšanā pusaudzis vaino smagā metāla mūziku (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrāliešu pusaudzis, kas Melburnā nodedzināja vēsturisku baznīcu, otrdien tiesai paziņoja, ka viņu uz šādu rīcību ir pamudinājusi antireliģiski noskaņotā norvēģu smagā metāla grupa "Burzum".

19 gadus vecais Novaks Maistorovičs tiesā atzina savu vainu ļaunprātīgā dedzināšanā, kam par upuri 2004.gadā kļuva Askota Veila Vienojošā baznīca. Pēc notikušā Maistorovičs labprātīgi padevās policijai, sakot, ka, būdams sātanisko smagā metāla grupu cienītājs, viņš pilnībā atbalstījis to ideoloģisko nepatiku pret organizēto reliģiju. Tāpēc jaunietis sekojis šo grupu pamudinājumiem nodedzināt baznīcas. "Apsūdzētais neizrādīja ne mazāko nožēlu par šo šausmīgo naida dēļ pastrādāto noziegumu, kā rezultātā nodega viena no Austrālijas vecākajām baznīcām," paziņoja tiesnese Dženeta Moriša. 1896.gadā celtā baznīca ugunsgrēkā gandrīz pilnībā nodega.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu