Asiņu pēdas avarējušā Kipras aviolainera pilota kabīnē pieder stjuartam

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Asiņu pēdas 14.augustā netālu no Atēnām avarējušā Kipras pasažieru lainera pilota kabīnē pieder stjuartam Andreasam Prodromu, sestdien ziņoja Atēnu radiostacija "Sky", atsaucoties uz avotiem grupā, kas izmeklē Kipras aviokompānijas "Helios" lidmašīnas "Boeing 737" katastrofas cēloņus.

Šis fakts var apstiprināt versiju par to, ka stjuarts Andreass Prodromu, kuram bija pilota diploms, mēģinājis nosēdināt lidmašīnu Atēnu lidostā, aizstājot pilotus, kuri pagaidām nezināmu iemeslu dēļ nespēja vadīt lidmašīnu. "Jaunietis bija saņēmis pilota diplomu, taču nevarēja atrast darbu savā specialitātē un iekārtojās darbā par stjuartu. Ar šo reisu lidoja arī viņa līgava," teica kāds bojāgājušā stjuarta ģimenes paziņa. Stjuarta tēvam, kurš bija izsaukts uz Atēnām dēla mirstīgo atlieku atpazīšanai, esot parādīts videoieraksts no iznīcinātāja, kas pavadīja lidmašīnu. Šajā ierakstā starp cilvēkiem, kuri atradās pilota kabīnē, tēvs atpazina savu dēlu. Domājams, ka viņš mēģināja pārņemt lidmašīnas vadību. Grieķijas varas iestādes apstiprinājušas, ka "Boeing 737" pilota kabīnē redzami divi cilvēki, kas mēģina pārņemt lidmašīnas vadību. Kipras aviokompānijas lidmašīna pagājušo svētdien nogāzās kalnos ziemeļos no Atēnām. Katastrofā gāja bojā visi 115 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu