Izraēlas spēli ieiet Gazas sektora apmetnēs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas karavīri un policija svētdienas rītā iebruka Katifas apmetnē Gazas sektorā un gāja no mājas uz māju, cenšoties pārliecināt iedzīvotājus atstāt apmetni, kamēr nav sākusies piespiedu evakuācija.

Evakuācijas spēki atbrīvoja no iedzīvotājiem arī Slavas apmetni, nesastopot nekādu pretestību, ziņo aculiecinieki. Trešā apmetne Guškatifas apmetņu blokā gaida evakuāciju, kā arī trīs apmetnes Gazas sektora ziemeļos, kuru evakuācija vēl jāapstiprina kabineta sēdē svētdien. Šīs sešas apmetnes netika evakuētas pagājušajā nedēļā, kad Izraēla sāka īstenot plānu aiziešanai no Gazas sektora. Katifas iedzīvotāji un evakuācijas pretinieki uzcēla un pēc tam aizdedzināja pie apmetnes vārtiem milzīgu barikādi no siena ķīpām, kokiem un mēbelēm, lai neļautu evakuācijas spēkiem iekļūt apmetnē. Tomēr karavīri un policija tajā iekļuva caur sānu žogu, kamēr ugunsdzēsēji dzēsa liesmas pie apmetnes galvenajiem vārtiem. Izraēlas radio ziņo, ka svētdien paredzēta Izraēlas kabineta sēde, kas ratificēs triju apmetņu evakuāciju sektora ziemeļos un četru - Jordānas upes rietumkrasta ziemeļdaļā, kā to paredz sākotnējais kabineta lēmums par apmetņu evakuāciju. Izraēlas amatpersonas lēš, ka apmetņu evakuāciju varētu pabeigt līdz nākamās nedēļas beigām, un pēc tam sāksies bruņoto spēku izvešana no Gazas sektora. Evakuācija oficiāli sākās pusnaktī pagājušo svētdien, bet piespiedu evakuācija sākās trešdienas rītā un tupinājās līdz piektdienas pēcpusdienai, kad tika izsludināts pārtraukums sakarā ar ebreju sabatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu