Kadafi ielūdz Bušu un Raisu apmeklēt Lībiju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas līderis Muamars Kadafi, vēloties uzlabot attiecības ar Rietumiem, ielūdzis ASV prezidentu Džordžu Bušu un valsts sekretāri Kondolīzu Raisu apmeklēt Lībiju, sestdien paziņoja ASV senators Ričards Lugars, kurš ieradies vizītē Lībijā.

ASV Senāta starptautisko attiecību komitejas priekšsēdētājs Ričards Lugars, beidzot divu dienu vizīti Lībijā, preses konferencē paziņoja, ka viņam bijušas sarunas ar Kadafi par attiecību normalizēšanu pēc gadu desmitiem ilgās atsvešinātības, jo Tripole ir nolēmusi atteikties no masu iznīcināšanas ieročiem. Pirms ierašanās Tripolē Lugars pārstāvēja Bušu Marokā un Alžīrijā, kur Rietumsahāras neatkarības fronte "Polisario" atbrīvoja 404 karagūstekņus. Lugara ierašanās Lībijā ir augstākā līmeņa ASV amatpersonas vizīte šajā valstī, kopš sāka uzlaboties abu valstu attiecības. ASV un citas rietumvalstis sāka atjaunot attiecības ar Tripoli, kad Lībija uzņēmās atbildību par aviokompānijas "PanAm" pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Lokerbijas Skotijā 1988.gadā un paziņoja, ka tā atsakās no masu iznīcināšanas ieročiem. Augstāko Rietumu amatpersonu vidū, kuras apmeklējušas Lībiju, ir Kanādas premjerministrs Pols Mārtins, Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, Francijas prezidents Žaks Širaks un Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu