Austrālijas karavīri tiek trenēti izturēt spīdzināšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas karavīri tiek trenēti izturēt spīdzināšanu, armijas vadībai nolemjot par šādu nepieciešamību sakarā ar spīdzināšanas draudiem tādās vietās, kā Irāka un Afganistāna, kur miera uzturēšanas misijās dien Austrālijas spēki.

Karavīriem mācību laikā tiek aizsietas acis, viņi tiek izģērbti un iebiedēti ar kaujas suņiem, raksta Austrālijas prese. Austrālijas aizsardzības ministrs Roberts Hills informēja parlamentu, ka šādas mācības ieviestas sakarā ar spīdzināšanas draudiem Irākā un Afganistānā. "Apmācībās kā pretoties nopratināšanā karavīru klātbūtnē atrodas dienesta suņi ar uzpurņiem un īsās saitēs, lai radītu reālistisku sajūtu," sacīja Hills. Apmācību laikā karavīriem tiek aizsietas acis un viņus var turēt kailus līdz trim stundām. Aizsardzības ministrija "pieņem", ka daži ienaidnieku nopratinātāji varētu neievērot Ženēvas konvencijā izklāstītos kara noteikumus, sacīja ministrijas pārstāvis. Viņš sacīja, ka armijas nopratināšanas rokasgrāmata papildināta, ņemot vērā spīdzināšanas draudus karadarbības zonās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu