Īrijas policija atklājusi viltotas Igaunijas pases

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas policija regulāros reidos pēdējā pusgada laikā atklājusi trīs viltotas Igaunijas pases, raksta "Postimees", atsaucoties uz Īrijas policijas pārvaldi.

Viltotās Igaunijas pases izmantoja Īrijā nelegāli strādājošie Krievijas, Rumānijas un Azerbaidžānas pilsoņi, laikrakstam teica policijas pārvaldes pārstāve Alīse Kenedija. Policijai vēl nav izdevies noskaidrot pasu izgatavotāju un to izcelsmes valsti. Tomēr pasu īpašnieki tās neizmantoja, lai iebrauktu Īrijā. 2002. un 2003.gadā tiesībsargājošo iestāžu darbinieki uz Īrijas robežas aizturēja četras viltotas Igaunijas pases. "Tās bija vecā parauga Igaunijas pases, kurās lappuse ar fotoattēlu pārklāta ar plastikāta plēvi. Pases tika viltotas, nomainot oriģinālo fotogrāfiju un uzlīmējot plēvi atpakaļ," teica Kenedija. Jaunajās Igaunijas pasēs fotoattēls ir iedrukāts personības datu lappusē. Īrijas policija norāda, ka bijušās Padomju Savienības valstu pilsoņi parasti izmanto viltotus Eiropas Savienības jauno dalībvalstu dokumentus. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki šogad atraduši viltotas Igaunijas pases arī citur Eiropā. Martā Vācijas robežsargi aizturēja divus Ukrainas pilsoņus, kuriem bija viltotas Igaunijas pases, bet aprīlī viltotas Igaunijas pases atrada arī Turcijas robežsargi. Igaunijas robežapsardzes speciālisti saka, ka Eiropā cirkulējošo viltoto Igaunijas pasu skaits ir ļoti neliels.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu