Grieķijā nogāzusies pasažieru lidmašīna papildināts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Grieķijā aptuveni 30 kilometrus uz ziemeļiem no Atēnām nogāzusies Kipras aviokompānijas Helios Airlines pasažieru lidmašīna Boeing 737, kurā atradās 121 cilvēks. Lidmašīnai tuvojoties Atēnām, lidostas kontroltornis nav varējis nodibināt sakarus ar lainera apkalpi, tādēļ gaisā pacēlušies Grieķijas bruņoto spēku iznīcinātāji F-16.

Lielākā daļa lidmašīnas pasažieru bija Kipras grieķi, taču salonā atradās arī 10 līdz 20 ārvalstu tūristi. Par viņu piederību kādām konkrētām valstīm ziņu pagaidām nav, jo varas iestādes vispirms informēs bojā gājušo tuviniekus un tikai pēc tam, vēlā pēcpusdienā vai vakarā šī informācija būs pieejama plašākai sabiedrībai.

Lidmašīna bija ceļā no Kipras pilsētas Larnakas uz Atēnām, bet tālāk tai bija jādodas uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu.

Jau neilgi pēc pacelšanās civilās aviācijas dienesti zaudējuši sakarus ar lidmašīnas apkalpi, tādēļ gaisā pacēlušies divi Grieķijas bruņoto spēku iznīcinātāji F-16, kas aptuveni pusstundu līdz pat katastrofai pavadīja šo laineri.

Iznīcinātāju F-16 piloti ziņo, ka pasažieru lidmašīnas kabīnē savā vietā nav atradies lainera kapteinis, savukārt otrais pilots sēdējis atgāzies krēslā, it kā būtu zaudējis samaņu. Šim vīrietim uz sejas bijusi skābekļa maska.

Savukārt pasažieri sūtījuši saviem draugiem un paziņām dramatiskas īsziņas, kurās stāstījuši, ka viņiem ir auksti, bet pilots streipuļo un izskatās iereibis, jo viņam ir zilgana seja.

Arī citas pēdējo stundu laikā saņemtās ziņas arvien vairāk vedina uz domām, ka katastrofu izraisīja tehniski defekti, piemēram, salona dehermetizācija un nevis terora akts.

Jau neilgi pēc pacelšanās no Larnakas lidostas lidmašīnas apkalpe ziņojusi par kļūmēm gaisa kondicionēšanas iekārtā, taču piloti acīmredzot tās nav uzskatījuši par pietiekami nopietnām, lai atgrieztos lidostā.

Katastrofas vietā ir ieradušies glābēji, taču lidmašīnas atlūzas ir izmētātas plašā teritorijā, turklāt pēc avārijas ir aizdegušies koki un krūmāji, kuru dzēšana notiek no gaisa.

Katastrofas vietu ir praktiski neiespējami sasniegt pa zemes ceļiem. Grieķijas premjerministrs Kosts Karmanlis pārtraucis atvaļinājumu un devies uz Atēnām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu