No Baltijas jūras dzelmes izcelts avarējušā helikoptera vraks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrija paziņoja, ka sestdienas rītā no dzelmes pacelts virs Baltijas jūras Igaunijas piekrastē avarējušā kompānijas "Copterline" helikoptera vraks. Tas tika novietots uz Somijas glābšanas kuģa "Seili" klāja un pēc tam nogādāts krasta apsardzes ostā, no kurienes helikoptera vraku pārveda uz Tallinas lidostu. Tur sākta vraka izpēte, lai noskaidrotu katastrofas cēloņus.

"[Uzņēmuma] "OÜ Tuukritööd" nirēji un "Finstaship" glābšanas kuģa "Seili" apkalpe veica darbu ļoti profesionāli," atzina Igaunijas valdības izveidotās izmeklēšanas komitejas vadītājs Taivo Kivistiks, kurš novēroja helikoptera izcelšanas operāciju. Igaunijas uzņēmuma "OÜ Tuukritööd" nirēji Tallinas līča dibenā nolaidās sestdien plkst. 02.29, lai sāktu pacelšanas darbu sagatavošanu. Plkst. 03.25 helikoptera vraks, kas dzelmē gulēja apgriezies otrādi, tika apvērsts un nostādīts normālā stāvoklī. Vraka pacelšana sākās plkst. 08.12. Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat" vēsta, ka helikopters sadalījies divās daļās. Lidaparāta astes daļa ir nolūzusi, taču izceltas tika abas helikoptera daļas. Atrasta ir arī lidaparāta "melnā kaste". Izmeklēšanas komitejas locekle Hannu Melaranta atzina, ka "melnās kastes" izpētei nepieciešama ārvalstu palīdzība, jo nedz Somijai, nedz Igaunijai nav tehniskā aprīkojuma, lai atšifrētu ierakstīto informāciju. Viņa piebilda, ka komiteja pagaidām nav izlēmusi, uz kurieni "melno kasti" nosūtīt izpētei. Ar izmeklēšanas komiteju jau sadarbojas Somijas, ASV un Norvēģijas eksperti. Kā LETA jau ziņoja, trešdien Somu līcī pie Igaunijas krastiem brīdi pēc pacelšanās jūrā iegāzās Somijas kompānijai "Copterline" piederošs satiksmes helikopters "Sikorsky S-76C+", bojā ejot tā 12 pasažieriem un diviem apkalpes locekļiem. Pagaidām atrasti tikai 13 upuru mirstīgās atliekas. Robežapsardze joprojām turpina meklēt pēdējā upura - viena somu pilota - mirstīgās atliekas. Meklēšanā piedalās arī Somu krasta apsardzes kuģis "Merikarhu", kura aprīkojumā ir zemūdens robots. Igaunijas robežapsardzes patruļas pārmeklē arī piekrasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu