Bušs ir gatavs lietot spēku brīvības vārdā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Džordžs Bušs paziņojis, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs lietot militāru spēku, lai cilvēki citās valstīs varētu dzīvot brīvās sabiedrībās. "Kā jūs zināt, nesenā pagātnē es izmantoju spēku mūsu valsts drošības garantēšanai," intervijā Izraēlas televīzijas pirmajam kanālam teica Bušs, atbildot uz jautājumu par iespējamo spēka lietošanu pret Irānu gadījumā, ja izgāztos sarunas par Teherānas kodolprogrammu. "Visi varianti ir uz galda."

ASV prezidents piebilda, ka "spēka lietošana katram prezidentam ir pats pēdējais variants". "Virspavēlniekam ir grūti zēnus nostādīt uz draudu ceļa. Tomēr es esmu gatavs to darīt kā pēdējo soli valsts drošības garantēšanai un nodrošinot cilvēkiem iespēju dzīvot brīvā sabiedrībā," uzsvēra Bušs. Viņš atkārtoti apstiprināja, ka atzīst par pareizu lēmumu gāzt Sadama Huseina režīmu Irākā. "Pasaule bez Sadama Huseina pie varas kļuvusi drošāka," teica prezidents. Buša intervija tika ierakstīta viņa Krofordas rančo Teksasā 11.augustā. Intervijas pilnu tekstu piektdien izplatīja Baltā nama preses dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu