"British Airways" atsāk lidojumus no Hītrovas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc tam, kad piektdien beidzās spontānais streiks, aviokompānija "British Airways" sestdienas rītā atsākusi savus lidojumus no Londonas Hītrovas lidostas. Taču streika sekas, domājams, būs jūtamas vēl līdz pirmdienai.

Kā jau ziņots, aviokompānijas bagāžas operatori un citi lidostas darbinieki ceturtdien pēkšņi pieteica streiku, solidarizējoties ar ēdināšanas uzņēmuma, "British Airways" apakšuzņēmēja atlaistajiem strādniekiem. Raidorganizācija BBC ziņo, ka pirmie "British Airways" reisi atsākās vēlu piektdienas vakarā. Piektdien pacēlās jau 31 kompānijas lidmašīna. Aviokompānijas pārstāvis pauda cerības, ka sestdien notiks vismaz 50% vietējo reisu, kā arī 40% tālākas distances lidojumu. Atcelto reisu dēļ aptuveni 100 "British Airways" lidmašīnu un 1000 to apkalpes locekļu pašlaik vēl atrodas ārvalstīs. Pasažieri brīdināti, ka "British Airways" reisos joprojām nenotiks ēdināšana. Streika dēļ Londonā bija iestrēguši aptuveni 70 000 pasažieru, un tiek prognozēts, ka lidojumu apturēšana kompānijai izmaksās līdz pat 40 miljoniem mārciņu (aptuveni 40 miljoniem latu). Ceturtdien tika atcelti aptuveni 100 "British Airways" reisu, bet piektdien - vēl 400. Streiks skāra arī Kataras un Šrilankas aviokompāniju, kā arī "Finnair", GB un "British Mediterranean" darbu, jo to lidojumus apkalpo "British Airways" bagāžas operatori un biļešu reģistratori. Lidosta, lai risinātu iestrēgušo pasažieru problēmas, uzcēla lielu telti. Aptuveni 2000 cilvēku tika izdalītas segas, un viņi nakti no ceturtdienas uz piektdienu pavadīja lidostā. Citi pasažieri tika izmitināti tuvējās viesnīcās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu