"Wikipedia" plāno apkopot informāciju visās pasaules valodās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta enciklopēdijas "Wikipedia" dibinātāji plāno nākamo desmit gadu laikā paplašināt enciklopēdiju, lai tā saturētu informāciju praktiski visās pasaules valodās, paziņoja tās dibinātājs Džimmijs Velss.

Pašlaik bezmaksas interneta enciklopēdijā atrodas 2,2 miljoni ierakstu vairāk nekā simts valodās un dialektos. Visvairāk - aptuveni 660 000 - ierakstu ir angļu valodā. Pirms četriem gadiem dibinātās "Wikipedia" kā "ārkārtīgi demokrātiskas" organizācijas mērķis ir nodrošināt brīvu pieeju informācijai internetā, sacīja Velss. "Es mūs iztēlojos kā starptautisku funkciju informācijas jomā, nevis kā Sarkano krustu". Kaut arī viņš ir noslēdzis partnerattiecības ar citām interneta kompānijām, ieskaitot "Yahoo" un "Google", "Wikipedia" vēlas palikt neatkarīga, norādīja Velss. "Wikipedia" pastāvēšana tiek finansēta ar ziedojumiem, un Velss neplāno enciklopēdijas lapās ievietot kādas reklāmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu