Upuru skaits lietusgāzēs Indijas rietumos pārsniedz 1000

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļu ilgajās musonu lietusgāzēs, kas skāra Indijas finansiālo galvaspilsētu Mumbaju un tās apkārtējos rajonus, bojāgājušo skaits pārsniedzis 1000 cilvēku.

Štata amatpersonas pavēstīja, ka 1023 cilvēki zaudējuši dzīvību lietusgāzēs Indijas rietumu štatā Maharaštrā, no kuriem 438 tā galvaspilsētā Mumbajā. Vēl 128 cilvēki lietusgāzēs guvuši ievainojumus. Spēcīgie musonu lieti otrdien beidzot rimās, dodot atelpu pilsētas 15 miljoniem iedzīvotāju. Situācija Mumbajā un tās apkārtnē strauji uzlabojas, jo ūdeņi krītas. Indijas finanšu centrs Mumbaja vairākas dienas bija gandrīz pilnībā paralizēts, apstājoties lidmašīnu, vilcienu un autosatiksmei. Pilsētā trešdien atjaunojās darbība, komercuzņēmumi rosīgi nodarbojas ar biznesu un iestādes ziņo, ka ieradušies visi darbinieki. Taču municipālās varas iestādes gaida smags pilsētas satīrīšanas darbs un pastāv arī epidēmijas izcelšanās briesmas. Atvērušās skolas un koledžas, kuras lietusgāžu dēļ bija slēgtas, atjaunota arī piepilsētas vilcienu satiksme. Transporta satiksme pilsētā atgriezusies normālā ritmā, taču šoferiem jāuzmanās no bedrēm bojātajos ceļos. Mumbajas pilsētas dienesti un veselības aprūpes darbinieki turpina novākt atkritumus un bojāgājušo dzīvnieku atliekas. Pilsētā tiek izsmidzināti insekticīdi, lai novērstu moskītu vairošanos vietās, kur vēl saglabājušies plūdu atnestie stāvošie ūdeņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu