Uzbrukumā milicijas automašīnai Čečenijā nogalināti 15 miliči

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Čečenijas ciematā Znamenskojē otrdien nemiernieki uzspridzināja milicijas automašīnu, nogalinot 15 miličus un civiliedzīvotājus, paziņoja Čečenijas premjerministrs Sergejs Abramovs. Vēl vismaz 24 cilvēki ievainoti.

Uzbrucēji vispirms atklājuši šaujamieroču uguni uz milicijas automašīnu "VAZ", bet pēc tam to uzspridzinājuši. Uzbrukums noticis Znamenskojes centrā, netālu no vietējās skolas. Tiek ziņots, ka spēcīgais sprādziens nograndis brīdī, kad pie apšaudītās milicijas automašīnas pienākuši citi miliči un vietējie iedzīvotāji. Tiek uzskatīts, ka spridzeklis bijis paslēpts blakus novietotā automašīnā. Bojā gājušo vidū ir 11 vietējie miliči, viens Krievijas drošības dienesta darbinieks un trīs civiliedzīvotāji. Čečenijas milicija veic incidenta izmeklēšanu un jau sākusi uzbrucēju vajāšanas operāciju. Znamenskoje ir rajona centrs un tā atrodas apmēram 60 kilometrus uz ziemeļrietumiem no republikas galvaspilsētas Groznijas (Džoharas). Maskava jau gadiem ilgi cenšas sagraut čečenu nemiernieku pretošanos. Pārsvarā musulmaņu apdzīvotās Čečenijas separātiski noskaņotie nemiernieki pēdējos gados aizvien vairāk saplūst ar islama radikāļiem. Krievijas armija un promaskaviskie Čečenijas spēki kontrolē gandrīz visu republikas teritoriju. Kā jau ziņots, martā Krievijas spēki nogalināja čečenu nemiernieku līderi Aslanu Mashadovu. Tomēr uzbrukumi Čečenijā turpinās un tie notiek arī kaimiņrepublikā Dagestānā un citos reģionos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā apmeklēja Dagestānu, kur viņš aicināja amatpersonas, drošības spēkus un garīdzniekus dubultot savus centienus apturēt vardarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu