Turcijas policija izmeklē sprādzienu mikroautobusā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas policija svētdien veica pastiprinātus drošības pasākumus kūrortos un izmeklētāji turpināja apsekot mikroautobusu, kurā sprādzienā gāja bojā pieci cilvēki.

Kāds Turcijas laikraksts ziņo, ka par uzbrukumu uzņēmies atbildību kāds kurdu kaujinieku grupējums, taču šī ziņa pagaidām nav apstiprināta. Grupējums paziņojis, ka tas sarīkojis sprādzienu šajā pašā reģionā, kurā tika ievainoti 20 cilvēki. Sprādzienā tika saplosīts jums mikroautobusam, kas cauri Kušadasi pilsētai brauca uz pludmali. Tajā gāja bojā trīs turki - divas sievietes un viens vīrietis, kā arī guva ievainojumus vēl 13 cilvēki, kuru vidū bija pieci Lielbritānijas pilsoņi. Policisti notikumu vietā žurnālistiem minēja, ka uzbrukumu, iespējams, veikusi sieviete, kas uzspridzinājusies mikroautobusā, taču tagad uzskata, ka sprāgstvielas bijušas ievietotas autobusā jau iepriekš. Visā reģionā tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi. Policija kontrolē automašīnas, kas iebrauc kūrortpilsētās un izbrauc no tām, un meklē aizdomīgus saiņus. Kušadasi atrodas Egejas jūras piekrastē aptuveni 70 km attālumā uz dienvidiem no Izmiras. Kūrortpilsēta ir populāra atpūtas vieta gan turku, gan ārvalstu atpūtnieku vidū, un tikai no Lielbritānijas vien to ik gadu apmeklē 1,5 miljoni tūristu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu