Pasažieru vilcienu katastrofā Pakistānā gājuši bojā vairāk nekā 120 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 120 cilvēki gājuši bojā un vairāki simti ievainoti, trešdienas rītā saduroties trim vilcieniem Sindhas provincē Pakistānas dienvidos.

Glābēji turpina meklēt bojāgājušos 17 sadragātajos vagonos un glābšanas darbos ir iesaistīta armija un civilie dienesti, informēja Gotki rajona policijas pārstāvis Aga Mohamads Tahirs. Līdz šim oficiāli apstiprināta 120 cilvēku bojāeja, kuru mirstīgās atliekas policisti atraduši vilcienu atlūzās. Tomēr vilcienos atrodas vēl citi katastrofas upuri. "Es nevaru sniegt precīzu informāciju par bojāgājušo skaitu, jo vilcienu vrakos joprojām atrodas daudzi cilvēki. Bojāgājušo skaits varētu būt starp 120 un 150," aģentūrai "Reuters" sacīja Tahirs. Tomēr dzelzceļa darbinieki baidās, ka bojāgājušo skaits var pārsniegt 200 cilvēku, jo daudzi līķi ir sakropļoti līdz nepazīšanai. Ievainotie tiek nogādāti rajona slimnīcās. Nelaimes gadījums notika pulksten 4 no rīta (pēc vietējā laika), kad vilciens, kas brauca no Lahoras, sadūrās ar otru vilcienu Gotki stacijā. Trijos no sliedēm nogājušajos vagonos pēc tam ietriecās trešais vilciens, kas brauca uz ziemeļiem, vietējos medijus informēja Pakistānas dzelzceļa ģenerāldirektors Abduls Vahabs Avans. Pēc viņa stāstītā, Karači ekspreša mašīnists nav pamanījis sarkano signālu pie Sarhadas stacijas aptuveni 1300 kilometrus uz dienvidiem no Islamabadas. Pavisam no sliedēm noskrēja 19 vagoni. Pakistānas prezidents Pervezs Mušarafs jau pavēlējis sākt katastrofas iemeslu izmeklēšanu, bet Pakistānas dzelzceļa amatpersonas jau izslēgušas iespēju, ka vainojama tehniska kļūme, norādot, ka acīmredzot katastrofu izraisījis vilciena vadītājs, kurš ietriecās stacijā stāvošajā pasažieru vilcienā. Vilcienu sadursmes troksnis pārbiedēja tuvējā ciema iedzīvotājus. "Skats bija briesmīgs - uz dzelzceļa stigas bija asinis, izsvaidītas pasažieru mantas un vilciena atlūzas," teica kāds ciema iedzīvotājs. Traģiskākajā dzelzceļa katastrofā Pakistānas vēsturē tajā pašā rajonā 1990.gadā gāja bojā aptuveni 150 cilvēki. Daudzi avoti ziņo, ka šīs traģēdijas upuru skaits sasniedz pat 307. Savukārt 1997.gada martā Pundžabas provincē dzelzceļa katastrofā gāja bojā 136 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu