Eksperts: Terora uzbrukumi var nopietni ietekmēt londoniešus psiholoģiski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien notikušie terora uzbrukumi Londonas metro var nopietni iespaidot Lielbritānijas galvaspilsētas iedzīvotājus psiholoģiski, uzskata viens no vadošajiem Lielbritānijas tiesu psiholoģijas ekspertiem Leslijs Keriks-Smits.

Pēc viņa teiktā, londonieši bija sevi "ieaijājuši" nepamatotā drošības sajūtā", lai gan policija jau tika brīdinājusi, ka ar šādu terora uzbrukumu iespēju jārēķinās un jautājums nav par to, vai šāds risks pastāv, bet gan - kad tas varētu notikt. "11.septembris gan ietekmēja cilvēkus, bet šoreiz tas notiek pie mums pašiem," sacījis Keriks-Smits. Nu mēs esam nonākusi situācijā, kad sākam aptvert, ka tā ir realitāte, un iespējams, ka turpmāk cilvēkiem būs grūti atbrīvoties no sajūtas, ka viņi "nekur nav īsti drošībā", piebildis psihologs. Viņš pieļāvis, ka daļu cilvēku tas pamudinās mainīt savu dzīvi. Savukārt Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Indulis Bērziņš intervijā Latvijas televīzijai norādīja, ka pēc notikušajiem terora aktiem Londonā nav vērojama īpaša panika, jo briti rēķinājās ar terora aktu iespēju. Pēc Bērziņa teiktā, briti nav pārlieku pārsteigti par šīsdienas terora aktiem, jo drošības eksperti jau iepriekš pieļāvuši iespēju, ka Londonu varētu skart islama fundamentālistu uzbrukumi. Pilsētā nav vērojama panika un varas iestādes aicinājušas iedzīvotājus nepārvietoties bez īpašas vajadzības. "Dzīve, neraugoties uz šo briesmīgo terora aktu, nav apstājusies," sacīja Bērziņš. Panikas Londonā nav, taču ļaudis izjūt informācijas trūkumu. Policija veic lielu darbu, taču britu policisti nav apjukuši, jo ir sagatavoti terora aktiem un strādā koordinēti, sacīja ĀM pārstāvis. Kā jau ziņots, ceturtdien Londonas metro un autobusos notika sprādzienu sērija, kurā nogalināti vairāki desmiti cilvēku cilvēki un simtiem ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu