Kvasņevskis: Krievijai pēdējais laiks parakstīt robežlīgumu ar Igauniju un Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijai pašreiz ir pēdējais laiks parakstīt robežlīgumus ar Igauniju un Latviju, šodien preses konferencē Rīgā sacīja Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis. Viņš uzsvēra, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāveido vienota ārpolitika pret Krieviju un ir svarīgi, lai robežlīguma jautājumā "Baltijas valstis justos saprastas".

Šodien tiekoties ar Valsts prezidenti vairu Vīķi-Freibergu, Kvasņevskis pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, kā arī sadarbību Es un NATO. Kā norādīja Polijas prezidents, simbols abu valstu labajām attiecībām ir Polijas atbalsts Latvijai ceļā uz NATO, abu valstu karavīru sadarbība Irākā, kā arī plānotā Baltijas gaisa telpas patrulēšana, ko Polija uzsāks 2006.gadā. Abu valstu draudzības simbols ir arī veiksmīgā sadarbība ES institūcijās un sanāksmēs, kā arī Baltijas valstu jūras reģiona sanāksmēs. Vīķe-Freiberga piebilda, ka abas valstis ir turējušās "plecu pie pleca" ES iestāšanās sarunu gaitā. Runājot par ES nākotni, Kvasņevskis uzsvēra nepieciešamību pēc solidaritātes starp 25 ES valstīm. Polijas prezidents norobežojas no jēdziena par ES motoru vai priviliģētu ES kodolu, ko veido atsevišķas lielvalstis. "Lai valstis, kas aicina veidot šo kodolu, parāda, cik ātri griežas viņu pašu motors," komentēja Vīķe-Freiberga. Polijas prezidents atzina, ka gaidāmās Lielbritānijas prezidentūras rokās būs daudz svarīgu uzdevumu, tostarp budžeta lietas un lauksaimniecības politikas reforma. "Īpaši pēc Londonas nominēšanas par olimpisko pilsētu, [Lielbritānijas premjeram Tonijam] Blēram būs jāstrādā enerģiski," piezīmēja Kvasņevskis. Polija ir gatava diskusijai par lauksaimniecības politiku, taču vēl negrasās nākt klajā ar konkrētiem priekšlikumiem. Kā ziņots, šodien un rīt, 7.jūlijā, Latvijā valsts vizītē uzturēsies Polijas prezidents Kvasņevskis ar dzīvesbiedri Jolantu Kvasņevsku. Vizīte notiek, "lai turpinātu ciešo draudzības un partnerības dialogu" starp Latviju un Poliju, informēja Prezidenta preses dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu