Pierobežā izceļas sadursmes starp ungāriem un slovākiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien etniskās spriedzes pārņemtajā pierobežas pilsētā bija jāiejaucas policijai, lai pārtrauktu sadursmes, kurās bija iesaistījušies vairāki desmiti slovāku un ungāru, informē Slovākijas aģentūra TASR.

Trīs cilvēki aizturēti, taču, šķiet, Komarno pilsētiņā notikušajās sadursmēs neviens nav cietis. Komarno atrodas Donavas krastā aptuveni 100 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Bratislavas. Tajā ir 40 000 iedzīvotāju. Nekārtības sākās, kad aptuveni 50 nacionālistiski noskaņotu slovāku izgāja ielās, vicinot karogus un izsaucot saukļus par godu Kirila un Metodija dienai, kas Slovākijā ir oficiāli valsts svētki. Daži no demonstrantiem bija melnos kreklos. Sadursme izcēlās starp demonstrantiem un kādiem četrdesmit ungāriem, un tajā tika izmantoti arī mieti, taču policija bija jau gatavībā, un tai izdevās naidīgās grupas nošķirt. Pirms 1920.gada Čehoslovākijas un Ungārijas robežlīguma noslēgšanas Komarno un Ungārijas pusē esošā Komaroma bija vienota pilsēta. Pašlaik vairums no Slovākijas pusē esošās Komarno iedzīvotājiem joprojām ir etniskie ungāri. Etniskā spriedze starp ungāriem un slovākiem ir izplatīta visā Donavas ielejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu