G8 ir izredzes panākt vienošanos par globālās sasilšanas problēmu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Astoņām rūpnieciski attīstītākajām pasaules valstīm ir izredzes nākamnedēļ Skotijā paredzētajā sammitā panākt vienošanos attiecībā uz globālās sasilšanas problēmu, svētdien paziņoja Francijas prezidents Žaks Širaks kopīgā preses brīfingā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Vācijas kancleru Gerhardu Šrēderu Svetlogorskā, Krievijas Kaļiņingradas apgabalā.

"Mums ir bijušas smagas diskusijas, bet liekas, ka mēs virzāmies uz vienošanos," sacīja Francijas līderis, piebilstot, ka Parīzei nācies "ieņemt ļoti stingru nostāju", lai tuvinātu vienošanos. Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs, sammita saimnieks, pagājušajā nedēļā izteicās, ka viņam savukārt bijušas grūtas sarunas ar Amerikas Savienotajām Valstīm, kas atzītas par lielāko piesārņojuma radītāju pasaulē un atteikušās ratificēt Kioto protokolu par siltumnīcas efektu izraisošo gāzu piesārņojuma samazināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu