Putinam nebūs iespējas trešo reizi balotēties prezidenta amatam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc trešdienas balsojuma Krievijas Valsts domē, otrajā lasījumā izskatot grozījumus vēlēšanu likumā, prezidentam Vladimiram Putinam netika dota iespēja trešo reizi balotēties uz valsts galvas amatu.

Frakcijas "Jedinaja Rossija" deputāta Aleksandra Moskaļicas priekšlikumu, kas paredzēja šādu iespēju, deputāti noraidīja. Kā norāda laikraksts "Gazeta", Moskaļicas piedāvātie labojumi, kas paredzēja iespēju vienai personai trīs reizes kandidēt uz prezidenta vai municipalitātes vadītāja amatu, bija izsaukuši plašu rezonansi sabiedrībā, un opozīcijas pārstāvji nekavējoties paziņoja par "varas partijas" centieniem dot Putinam trešo iespēju iesēsties valsts galvas krēslā. Iepriekš šos grozījumus apstiprināja arī parlamenta apakšpalātas - Valsts domes - konstitucionālā komiteja, un Putinam nācās taisnoties, ka likumprojekts attiecas tikai uz pašvaldību vadītājiem, nevis uz prezidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu