Indijā no karstuma miruši gandrīz 200 cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijā, kur aizkavējies musonu lietus sezonas sākums, šovasar no karstuma un organisma atūdeņošanās jau miruši gandrīz 200 cilvēki, tomēr vairāku valsts rietumu štatu iedzīvotāji lietu beidzot sagaidījuši. Pēc neoficiālām ziņām, karstuma upuru skaits varētu būt arī lielāks.

Karstums vissmagāk skāris Orisas štatu Indijas austrumos, kur gaisa temperatūra šīs nedēļas nogalē vietām pārsniedz 50 grādus, kā arī tuvējo Andrapradešu un Utarpredešu. Gandrīz visā Indas-Gangas zemienē karstums dienās joprojām sasniedz 46 grādus. Kā norāda eksperti, Utarpradešā šī ir viena no karstākajām vasarām pēdējo simts gadu laikā. Karstuma radītajām grūtībām vēl pievienojas enerģētikas krīze. Lielajās pilsētās traucējumi elektroenerģijas padevē ilgst aptuveni astoņas stundas diennaktī, savukārt lauku apvidi elektroenerģiju saņem tikai desmit stundas diennaktī. Tas līdz ar karsto laiku rada traucējumus arī ūdensapgādē. Visvairāk cieš trūcīgie iedzīvotāji, ubagi, ielu tirgotāji, bērni un veci cilvēki. Nedēļas nogalē musonu lieti beidzot sasnieguši vairākus rajonus Indijas dienvidu un rietumu štatos, arī valsts komerciālo galvaspilsētu Mumbaju, kur parasti lietus sezona sākas jau 10.jūnijā, paziņojušas Indijas Meteoroloģijas departamenta amatpersonas. Musonu lietavu sezona, no kuras lielā mērā atkarīga Indijas ekonomika, ilgst četrus mēnešus, bet šogad tās sākums aizkavējies. 5.jūnijā lietus gan sākās Keralā, bet tālāk nevirzījās. Līdz ar to caurmērā valstī nokrišņu daudzums divās aizvadītajās nedēļās bijis 59% zemāks par normu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu