Putins: Teroristi jāiznīcina kā žurkas (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas speciālajiem dienestiem jādod trieciens visām "alām", kur varētu būt paslēpušies teroristi, un viņi jāiznīcina kā žurkas, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Speciālo dienestu uzdevums ir dot stingru triecienu pareizajiem mērķiem - visām alām, kur slēpjas teroristi, (..) pārmeklēt viņu alas un iznīcināt viņus kā žurkas," Putins sacīja savā runā Federālā drošības dienesta (FSB) telpās, kuru pārraidīja valsts televīzija.

Kādreizējais FSB direktors Putins terorisma apkarošanu savā valdīšanas laikā izvirzījis par prioritāti, sākot masīvus uzbrukumus Čečenijai vēl laikā, kad kā valsts premjerministrs strādāja toreizējā prezidenta Borisa Jeļcina vadībā.

Putins uzslavēja FSB par tā darbu, atsaucoties uz nesen it kā notikušo sazvērestību, kad, pēc Krievijas drošības spēku teiktā, britu spiegi piegādāja līdzekļus Krievijas nevalstiskajām organizācijām.

"Krievijas pretizlūkošanas aģenti strādāja profesionāli un nesen atklāja ārvalstu spiegus - vairākus ārvalstu izlūkošanas dienestu darbiniekus," piebilda Putins.

"Var jau teikt - ar laiku nāksies nožēlot, ka šis skandāls metis ēnu uz nevalstiskajām organizācijām. Bet tas uz jums neattiecas. Ir nepieciešams pievērst uzmanību tiem, kas saņem finansiālu palīdzību," uzsvēra Krievijas prezidents.

Putins čečenu pretinieku apzīmēšanai bieži lietojis krāšņus epitetus, piemēram, 1999.gadā solot teroristus "piebeigt atejā".

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu