Pasaules dārgākā tirdzniecības iela - Ņujorkas Piektā avēnija (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules dārgākā tirdzniecības iela, kur viena kvadrātmetra tirdzniecības platības nomas cena ir vidēji 7967 eiro gadā (5258,22 lati), ir Ņujorkas Piektā avēnija, savukārt Rīgas Krasta iela starp 45 pasaules valstu dārgākajām tirdzniecības ielām ieņem pēdējo - 45.vietu, liecina nekustamā īpašuma kompānijas "Cushman & Wakefield Healey & Baker" pētījums.

Kompānijas pētījumā apkopoti dati par nomas maksu 226 ielās 45 pasaules valstīs un, veidojot pasaules reitingu, ir ņemta vērā nomas maksa šo valstu dārgākajās tirdzniecības ielās. Valstu reitingā otro vietu ieņem Francija, kuras dārgākajā tirdzniecības ielā - Parīzes Elizejas lauku avēnijā - viena tirdzniecības platības kvadrātmetra noma maksā 6287 eiro gadā. Trešajā vietā atrodas Honkonga, kuras dārgākajā ielā "Causeway Bay" kvadrātmetra noma maksā 4687 eiro gadā. Lielbritānija un Londonas Oksfordstrīta ar 4405 eiro nomas maksu ieņem ceturto vietu. Reitinga pirmajā desmitniekā atrodas arī Austrālija ar Sidnejas "Pitt Street Mall", Dienvidkoreja ar Seulas "Kangnam Station", Grieķija ar Atēnu "Ermou" ielu, Krievija ar Maskavas Manēžas laukumu, Vācija ar Minhenes Kaufingerštrāsi un Īrija ar Dublinas Graftonstrītu. No Eiropas Savienības kandidātvalstīm augstāko, 18. vietu, ieņem Čehija, kur Prāgas "Na Prikope" un Venceslas laukumā viena kvadrātmetra noma maksā 1680 eiro gadā. No Baltijas valstīm Lietuva sarakstā atrodas 37.vietā, Igaunija 44.vietā un Latvija - 45.vietā. Viļņas Ģedimina avēnijā viena kvadrātmetra noma maksā 761 eiro gadā, bet Tallinas Viru ielā un Rīgas Krasta ielā - attiecīgi 496 un 366 eiro gadā. No visām aplūkotajām tirdzniecības ielām šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, divas reizes vairāk ielās bija vērojams nomas maksas pieaugums nekā kritums, kamēr 40% ielu maksa saglabājās stabila. Lielāko kāpumu šā gada reitingā, salīdzinot ar 2002.gada reitingu, ir uzrādījusi Spānija, kas pakāpusies no 23. uz 16.vietu un Čehija - no 25. uz 18. vietu. Latvija un Igaunija reitingā ir noslīdējušas par vienu vietu, bet Lietuva - par vienu vietu pakāpusies. "Cushman & Wakefield Healey & Baker" ir pasaules vadošās nekustamā īpašuma kompānijas "Cushman & Wakefield" uzņēmums Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. "Cushman & Wakefield" ir 163 biroji 49 pasaules valstīs, un kompānija nodarbina vairāk nekā 11 000 cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu